Disznótoros
Tudtátok?
A disznótor, Magyarországon rendszerint télen a karácsony előtti, illetve a januári hideg napokban a parasztháztartások egyik legnépszerűbb tradíciója, a disznóvágás vagy disznóölés a háznál nevelt sertés, a házisertés hagyományos levágása, a hús feldolgozása, és az ezt követő hagyományos disznótoros hurka, kolbász, töltött káposzta fogásokból rendezett vacsora. A falusi népszokások közül az egyik legtöbb embert megmozgató közösségi esemény volt. Általában a disznóhizlalás befejezését a hideg téli időszakra időzítették, hogy a romlékony hús egy részét lefagyasztva hosszabb ideig is eltarthassák.
Ma nálunk is megkóstolhattok egy jó kis disznótorost! Kellemes meleggel és finom ételekkel várunk Titeket!
Gyertek enni, mert tudjátok, Újpesten a Gönczy az a hely, ahol jó enni, ahol jó lenni!