Gönczy étterem

Ahol jó enni, ahol jó lenni

2017. jan 14.

Fánk fánk finom fánk finom fánkos recept

írta: Gönczy Étterem
Fánk fánk finom fánk finom fánkos recept

Azt gondoltuk eddig, hogy a fánk, nem gyorskaja...pedig igen. Ebben a felgyorsult világban úgyis mindenre olyan kevés idő marad, hát erre se sokat pazaroljunk. Mi sem egyszerűbb, mint összedobni egy finom fánkot vacsorára, vagy esetleg hétvégén nasinak, így farsang idején. (de persze máskor is…

Tovább Szólj hozzá

farsang édes étterem tojás recept fánk barack újpest lekvár vanilia finom liszt süt gyertekenni gönczy

2017. jan 13.

Itt a farsang áll a bál...

írta: Gönczy Étterem
Itt a farsang áll a bál...

Hagyomány és fánk

Tudtátok? A farsang a vízkereszttől húshagyókeddig, más megfogalmazás szerint a másnapi hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése. Hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemzik. A farsang jellegzetessége, hogy a keresztény liturgikus naptárban nem…

Tovább Szólj hozzá

farsang menü étterem kedd szerda csütörtök torkos újpest böjt finom karnevál vízkereszt hamvazó gönczy húhagyó

2017. jan 07.

Disznótoros

írta: Gönczy Étterem
Disznótoros

Tudtátok? A disznótor, Magyarországon rendszerint télen a karácsony előtti, illetve a januári hideg napokban a parasztháztartások egyik legnépszerűbb tradíciója, a disznóvágás vagy disznóölés a háznál nevelt sertés, a házisertés hagyományos levágása, a hús feldolgozása, és az ezt követő hagyományos…

Tovább Szólj hozzá

tél étterem enni disznó hideg káposzta kolbász párolt finom tor hurka disznótoros lilakáposzta restaurant Gönczy gyertekenni plaier

2017. jan 06.

Jó munkához melange kell

írta: Gönczy Étterem
Jó munkához melange kell

Tudtátok, hogy a Melange hasonlít a Latte Mecchiatohoz? Magyarországon gyakran egy mézréteg kerül az aljára. Ez látszik képen is, szép arany réteg a pohár alján. Hát nem gyönyörű? A hagyományos bécsi Melange azonban kávé és tej fele-fele arányú keveréke a tetején tejhabbal. Ha kedvetek támad egy…

Tovább Szólj hozzá

finom coffee melange ujpest instagram gönczyétterem jolesik barmikor

2017. jan 01.

Sablonos, de most ennek van itt az ideje

írta: Gönczy Étterem
Sablonos, de most ennek van itt az ideje

Kicsit megkésve, de Nagyon Boldog Új Évet kívánunk Mindenkinek! Nagyon köszönjük az elmúlt évet Nektek! Szuper volt! Reméljük az idei év is legalább ennyire jó és tartalmas lesz Mindenki számára! Várunk szeretettel és jó ételekkel Mindenkit holnap 10 órától az új nyitvatartás szerint! Mert…

Tovább Szólj hozzá

újpest restaurant Gönczy gönczyétterem gyertekenni gönczy