2017. jan 14.

Fánk fánk finom fánk finom fánkos recept

írta: Gönczy Étterem
Fánk fánk finom fánk finom fánkos recept

Azt gondoltuk eddig, hogy a fánk, nem gyorskaja...pedig igen. Ebben a felgyorsult világban úgyis mindenre olyan kevés idő marad, hát erre se sokat pazaroljunk.

Mi sem egyszerűbb, mint összedobni egy finom fánkot vacsorára, vagy esetleg hétvégén nasinak, így farsang idején. (de persze máskor is nyugodtan)

Ehhez itt egy jó kis recept - nem kell hozzá konyhatündérnek lenni :-)

liszt_tojas.jpg

Az ötperces fánk hozzávalói (2 adaghoz):

1 db tojás, 150 gr natur joghurt, 1 csomag vaniliás cukor, 1 csomag sütőpor, só ízlés szerint, 10 ek finomliszt, 3 dl olaj a sütéshez.

Elkészítés:

A hozzávalókat alaposan összekeverjük egy nagy tálban és beleszaggatjuk a forró olajba és kisütjük. Tetejére porcukrot szórunk és lekvárral tálaljuk.

Majd, ha megettük, mind a tíz ujjunkat megnyaljuk :-)

szalagosfank.JPG

Szólj hozzá

farsang édes étterem tojás recept fánk barack újpest lekvár vanilia finom liszt süt gyertekenni gönczy