Fánk fánk finom fánk finom fánkos recept
Azt gondoltuk eddig, hogy a fánk, nem gyorskaja...pedig igen. Ebben a felgyorsult világban úgyis mindenre olyan kevés idő marad, hát erre se sokat pazaroljunk.
Mi sem egyszerűbb, mint összedobni egy finom fánkot vacsorára, vagy esetleg hétvégén nasinak, így farsang idején. (de persze máskor is nyugodtan)
Ehhez itt egy jó kis recept - nem kell hozzá konyhatündérnek lenni :-)
Az ötperces fánk hozzávalói (2 adaghoz):
1 db tojás, 150 gr natur joghurt, 1 csomag vaniliás cukor, 1 csomag sütőpor, só ízlés szerint, 10 ek finomliszt, 3 dl olaj a sütéshez.
Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan összekeverjük egy nagy tálban és beleszaggatjuk a forró olajba és kisütjük. Tetejére porcukrot szórunk és lekvárral tálaljuk.
Majd, ha megettük, mind a tíz ujjunkat megnyaljuk :-)