Gönczy étterem

Ahol jó enni, ahol jó lenni

2018. feb 10.

Palócból leves?

írta: Gönczy Étterem
Palócból leves?

A palócleves a gulyásleveshez hasonló magyar étel, azonban könnyebb és savanykás ízű. Nevét a közhiedelemmel ellentétben nem a palócokról kapta. A leves pontos keletkezése nem ismert, több legenda is létezik: Az egyik szerint a levest Gundel János készítette el egy megnyitó alkalmából és Mikszáth…

Tovább Szólj hozzá

leves menü ajánlat zöldbab palóc gyertek finom restaurant goodfood gönczyétterem gönczy

2018. feb 08.

Rakott és kel....

írta: Gönczy Étterem
Rakott és kel....

Azért az biztos, hogy a rakott kelkáposzta sokunknak az egyik kedvenc eledele.  Valaki szaftosan tejfölben tocsogva szereti, valaki a ropogósra pirított sajtot kedveli. Bevallhatjuk magunk között, hogy van olyan is aki a tepsi szélén kicsit égett sajtot imádja a legjobban - rágcsálni valónak sem…

Tovább Szólj hozzá

menü étterem tejföl rakott finom kelkáposzta gyertekenni gönczy